Voordelen gastouderopvang

 1. Aandacht voor uw kind door kleinschaligheid
  Door de kleinschaligheid van de opvang krijgt uw kind de aandacht die het nodig heeft. Hierdoor wordt het welbevinden van uw kind vergroot en geeft het uw kind een veilig gevoel.
 2. Gastouderopvang is huiselijk
  De huiselijke setting van gastouderopvang vertoont grote overeenkomsten met de thuisomgeving van het kind. De overgang voor kinderen is hierdoor minder groot. Ook zullen zij zich sneller thuis voelen dan in een grootschalige kinderopvang.
 3. Gastouderopvang door één vertrouwd persoon
  De kinderen zien steeds één vertrouwd persoon, waardoor er sneller een vertrouwelijke band ontstaat. Bij andere vormen van kinderopvang krijgen kinderen te maken met een diversiteit aan pedagogische medewerkers.
 4. Gastouderopvang is flexibel
  Bij de opvang door een gastouder kunt u afspraken maken over flexibiliteit, opvanguren en eventueel over avond, nacht en weekendopvang.
 5. Gastouderopvang is voordelig
  U betaald bij een gastouder alleen voor de opvanguren die u nodig heeft. Daarom is dit in veel gevallen goedkoper dan andere vormen van kinderopvang. Uiteraard heeft u recht op kinderopvangtoeslag. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.