(Gast)ouders vertellen

Gastouderbureau Maki is een zeer fijn bureau om mee samen te werken. Ze zijn zeer ondersteunend voor de vraagouders en voor de gastouders. Je kunt voor alle vragen of andere informatie altijd bij ze terecht.

Anne(s) Bengeltjes

Gastouderbureau Maki staat achter, naast en voor de gastouders

Anna Bos-Blokland

Over ons

Ik ben Kim de Boer, eigenaar van gastouderbureau Maki. In 2006 heb ik mijn opleiding pedagogiek afgerond. Na mijn opleiding ben ik begonnen als pedagogisch medewerker bij Skar. Dit heb ik een aantal jaar met veel plezier gedaan. Tijdens mijn werk bij Skar ben ik er achter gekomen dat voor mij een kinderdagverblijf te massaal en onpersoonlijk is. In 2010 ben ik als bemiddelingsmedewerker bij Viaviela begonnen, dit was een tijdelijke baan. Mijn taak was onder andere gastouders begeleiden bij het behalen van diploma’s, dit was nodig omdat de wettelijke kaders voor gastouderopvang ingevoerd zijn. In 2010 heb ik besloten om zelf gastouder te worden. In deze tijd heb ik ervaring opgedaan voor zowel het begeleiden van gastouder als zelf gastouder te zijn. Na verloop van tijd ben ik mij volledig gaan richten het gastouderschap. De kleinschaligheid van gastouderopvang is mij erg goed bevallen, elk kind verdiende de aandacht die zij nodig hadden. Dit is wat ik erg belangrijk vind voor de ontwikkeling van het kind.

In 2012 heb ik besloten mijn kennis te gaan overbrengen op andere gastouders door franchisenemer te worden van Gastouderbureau Happy Home Gelderland midden. Ik heb een vast klantenbestand opgebouwd door middel van mijn persoonlijke benadering en pedagogische kennis. In die periode heb ik verschillende cursussen gevolgd om mij nog verder te verdiepen in het gastouderschap. In oktober 2017 heb ik besloten om zelfstandig verder te gaan als houder van een gastouderbureau onder de naam gastouderbureau Maki.