(Gast)ouders vertellen

Gastouderbureau Maki is een zeer fijn bureau om mee samen te werken. Ze zijn zeer ondersteunend voor de vraagouders en voor de gastouders. Je kunt voor alle vragen of andere informatie altijd bij ze terecht.

Annes (B)engeltjes

Gastouderbureau Maki staat achter, naast en voor de gastouder.

Anna Bos-Blokland

Het gastouderschap

Een gastouder is een professional die één tot maximaal zes kinderen opvangt. Dit doet u in uw eigen woning of bij de ouder thuis. Als gastouder draagt u zorg voor een veilige, leuke en leerzame omgeving voor uw oppaskinderen. Het is verantwoordelijk en veelzijdig werk.

Als gastouder verzorgt u uw oppaskinderen, doet u leuke activiteiten met kinderen en draagt u bij aan de ontwikkeling van uw oppaskinderen. Door de kleinschaligheid kunt u elk kind de aandacht geven die het verdient en bouwt u een band op met uw oppaskinderen en ouders.

U kunt dit werk goed combineren met de zorg voor uw eigen gezin, ander (vrijwilligers)werk en uw hobby’s. Uw tarief bepaald u zelf of in overleg met ouders. Wilt u weten of het gastouderschap iets voor u is? Bekijk dan de voorwaarden, de blogs van onze gastouders of neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.