Blogje van Gastouder Marije

Door 3 april 2018Gastouders

Hallo, ik ben ‘Gastouder’ Marije en werk nu bijna 1,5 jaar als gastouder, dit doe ik met heel veel plezier. Zelf heb ik twee lieve kinderen van 5 en 2 jaar oud. Voor hun is het inmiddels gewoon geworden dat bij ons thuis vier dagen in de week andere kindjes komen spelen. Bij elkaar komen er wekelijks 6 gastkindjes over de vloer.
Waarvan twee lieve zusjes van 4 en 2 jaar oud, in dezelfde leeftijden van mijn eigen kinderen en dat klikt erg goed samen. Vaak lijkt het net alsof ze familie van elkaar zijn, als je ziet hoe ze met elkaar omgaan. Een voorbeeld hiervan is, als ik de twee oudste kindjes van de basisschool ga ophalen met de meisjes van 2 jaar staan ze vol verwachting te wachten op hun broer en zus, een voor een komen ze naar buiten en geven ze beide peuters een dikke kus en knuffel, dit doen ze helemaal uit zichzelf en vol met liefde. Ze geven elkaar een handje en dan lopen we rustig richting huis om lekker wat te gaan drinken en te gaan spelen met elkaar.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Daar gaan wij in 2018 weer heel erg ons best voor doen.